Van niks op 1 bestaat niet

Van niks op 1 bestaat niet

Er zijn 200 rankingfactoren die de positie van je website bepalen. Een aantal daarvan heeft tijd nodig om op te bouwen.

Er bestaan veel mythen rondom zoekmachineoptimalisatie (SEO) en de Google-rankings. Een misverstand dat we regelmatig horen, is dat je met een goed gebouwde website meteen bovenaan de zoekresultaten kan staan. Onzin. Van niks op 1 bestaat niet!

Google hanteert meer dan 200 indicatoren die de positie van je website bepalen. Een aantal daarvan heeft tijd nodig om op te bouwen, zoals je PageRank. Met de PageRank kan een website een waarde krijgen van 0 tot 10. Zo scoren wereldwijd Twitter en Google zelf een 10. Facebook moet het doen met een 9 en in Nederland scoort www.denhaag.nl bijvoorbeeld erg hoog met een 7. Die waarden zijn voor een gemiddelde MKB-er niet haalbaar. Een score van 3 of een 4 is al erg goed, maar daar moet je hard voor werken!

Toch is het de moeite waard om je PageRank op te krikken. Je hebt die website immers toch al, dus waarom dan niet goed en dat het ook nog iets oplevert? Als je wilt weten welke indicatoren door jou beïnvloedbaar zijn en hoe je dat kan aanpakken, dan is de cursus SEO iets voor jou. Je leert er dat een succesvolle website meer is dan alleen de juiste keywords. We behandelen onder meer de invloed van sociale media, het belang van externe links en hoe je hier zelf mee aan de slag kan.

Update 26 juli 2015: meer over backlinks en methoden om vindbaarder te worden in deze 2 artikelen:

Tip! Deel de kennis met je netwerk:Share on LinkedIn0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on Facebook0

, , ,

No comments yet.

Geef een reactie